Lyt til artiklen:

Danish Crown bliver eneejer af amerikansk selskab

00:00
Hastighed: ???x
03:02

Abonnementsartikel

Gennem det seneste årti har Danish Crown-selskabet DAT-Schaub mere end fordoblet sin amerikanske forretning som majoritetsaktionær i selskabet DCW Casing. Nu overtager DC aktiemajoriteten i tarmforretningen.

DAT-Schaub køber de øvrige ejere ud og bliver eneejer af USA's største aktør på behandling af tarmsæt fra grise.

Siden 2015 har DAT-Schaub været den tilbagevendende succeshistorie, når Danish Crown har præsenteret sine regnskaber. Selskabet, der behandler og forarbejder tarmsæt fra dyr til både fødevarer og råvarer til medicinalindustrien, har i perioden mere end tredoblet sin indtjening, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skyldes blandt andet succes i USA, hvor selskabet DCW Casing har øget sin indtjening markant.

DCW Casing er i løbet af årene blevet en integreret del af DAT-Schaub, og derfor er aktionærerne enige om, at det nu er tid til, at DAT-Schaub bliver eneejer af DCW Casing.-

- Vi har et fremragende samarbejde med de øvrige aktionærer, som også er en del af ledelsen i DCW Casing, og det har hele tiden været en del af planen, at DAT-Schaub på et tidspunkt skulle være eneejer af selskabet. Vi er nået utroligt langt sammen, og vi er enige om, at vi skaber det bedste grundlag for at fortsætte den positive udvikling og høste yderligere synergier ved at samle ejerskabet hos DAT-Schaub, siger Jan Roelsgaard, CEO i DAT-Schaub.

DCW Casing blev skabt i efteråret 2012 gennem en fusion af selskaberne Casing Associates LCC og branchens dengang største aktør i USA, Wolfson Casing. DAT-Schaub var indtil fusionen medejer af Casing Associates LCC og var den drivende kraft bag fusionen.

Råvarebase

Siden 2012 har der været fokus på at udvide råvarebasen gennem kontrakter med slagterier over hele USA, hvor DCW Casing køber tarmsættene fra grisene og står for den videre forarbejdning. Sideløbende har DCW Casing udvidet sin forretning som leverandør af blandt andet lammetarme til pølseproduktion og salg af råheparin til medicinalindustrien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kommer ikke til at ændre på hverken strategi eller på de ledende poster i selskabet. De nu tidligere medejere fortsætter på præcis de samme poster som hidtil. Sammen vil vi fortsat arbejde på at være den foretrukne partner både for de amerikanske slagterier, som vi køber tarmsættene af, og for de hundredvis af kunder, vi har på tværs af hele USA, siger Jan Roelsgaard.

Markedsleder

Danish Crown satte for alvor turbo på udviklingen af DAT-Schaub i 2016. Det blev et erklæret mål at gøre DAT-Schaub til global markedsleder inden for forarbejdning og salg af tarmsæt. Det mål er nået, og som en del af Danish Crowns Feeding the Future-strategi skal den position nu befæstes.

- Det er en global branche, hvor der stadig er plads til konsolidering, og hvis de rigtige muligheder byder sig, er vi klar til at købe op, men der er også stadig gode muligheder for organisk vækst, så dem fokuserer DAT-Schaub på at forfølge hver eneste dag, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown.