Lyt til artiklen:

Endnu en stigning i prisen for grisekød

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Danish Crowns grisenotering stiger igen, denne gang med 30 øre til 13,30 kroner per kilo grisekød. Det skriver slagterigiganten i en pressemeddelelse.

En kombination af gråvejr og tilbageholdenhed hos forbrugerne har resulteret i en afdæmpet påskehandel på det europæiske fastland. Til gengæld er der en stigende efterspørgsel fra Storbritannien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nedgangen i bestanden af grise er stor i Nordeuropa, og de britiske landmænd skruer mindst lige så meget ned for produktionen. Det løfter importbehovet på først og fremmest bacon og i vist omfang på skinker. Det kommer os til gode, for danske råvarer er de foretrukne både i detailhandlen og til foodservice, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Tican trumfer DC igen

Se også:

Tican trumfer DC igen

I dagene op til påske er der ud over leverancerne af fersk kød til supermarkederne fokus på frosne varer til markederne ud af Europa.

Eksporten har de seneste uger været stigende, og efterspørgslen har nu stabiliseret sig på et højere niveau.

- Den nedgang, vi så i perioden lige efter nytår, retter sig stille og roligt. Efterspørgslen fra Asien er ikke voldsom, men alle indkøberne er aktive, fordi de frygter pludselig at stå uden varer, hvis eksempelvis eksporten til Kina pludselig begynder at stige igen, siger Mads Stougaard.

Slagtesituation

Tilmeldingen til indeværende uge blev som højere end forventet på trods af, at vægtgrænserne hæves med fire kilo fra mandag den 10. april, og med den slagtekapacitet, der har været til rådighed grundet påskens helligdage, betyder det, at der udsættes cirka 30.000 grise til uge 15.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med den forventede tilmelding til uge 15 vil der igen være behov for at udsætte grise til uge 16.

Der slagtes ikke mandag med undtagelse af en mindre pulje grise i Herning.

Prisen for søer stiger også med 30 øre til 12,60 kroner.