En so består af 50 procent vand, og det kan være fatalt for den at miste ti procent af sit vandindhold. Samtidig består somælk af 80 procent vand, og når vi gerne vil have sunde søer, der producerer meget mælk, så kommer vi ikke udenom at se på deres vandforsyning. Det var budskabet fra Vivi Aarestrup Moustsen, der er chefforsker hos Seges Innovation, på Soseminaret i Fredericia.

I forbindelse med Erfaring 2303 på LandbrugsInfo har hun set på diegivende søers vandforbrug, og her var der gode ting at hente med ud på egen bedrift.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.