Lyt til artiklen:

Grundlæggeren af Merlo er død

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Abonnementsartikel

Amilcare Merlo, grundlægger og præsident af Merlo Teleskoplæssere er død 9. november 2022

Grundlægger og præsident for Merlo Teleskoplæssere, Amilcare Merlo, er død. Det skrive den danske importør Brdr. Holst Sørensen i en pressemeddelelse.

Amilcare Merlo blev født i november 1934 og ville have fejret sin 88-års fødselsdag den 24. i denne måned. Han begyndte at arbejde i familiens metalværksted i en tidlig alder og sammen med sin ældre søster drev de virksomheden videre efter deres far. Giuseppe Amilcare Merlo - etablerede virksomheden i centrum af Cuneo, Italien i 1911. Natalina overtog regnskabet og administrationen, mens Amilcare til sidst overtog produktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Merlo Teleskoplæssere er i dag en af de fire største globale producenter af teleskoplæssere Virksomheden er en betydelig spiller på markedet. Merlo fabrikken i Cervasca, Italien har et areal på mere end 330.000 kvadratmeter med 1.600 ansatte.

I 2021 producerede Merlo mere end 7.200 maskiner. Hvor mere end 80% blev eksporteret. Merlo var også ansvarlig for adskillige innovationer for teleskoplæssere, såsom 360 graders konceptet med sin Roto, og sidemonteret motorer, som fuldstændig har revolutioneret teleskoplæsser-modeller med fast stel.