Lyt til artiklen:

Grundlæggeren af Merlo er død

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Grundlægger og præsident for Merlo Teleskoplæssere, Amilcare Merlo, er død. Det skrive den danske importør Brdr. Holst Sørensen i en pressemeddelelse.

Amilcare Merlo blev født i november 1934 og ville have fejret sin 88-års fødselsdag den 24. i denne måned. Han begyndte at arbejde i familiens metalværksted i en tidlig alder og sammen med sin ældre søster drev de virksomheden videre efter deres far. Giuseppe Amilcare Merlo - etablerede virksomheden i centrum af Cuneo, Italien i 1911. Natalina overtog regnskabet og administrationen, mens Amilcare til sidst overtog produktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Merlo Teleskoplæssere er i dag en af de fire største globale producenter af teleskoplæssere Virksomheden er en betydelig spiller på markedet. Merlo fabrikken i Cervasca, Italien har et areal på mere end 330.000 kvadratmeter med 1.600 ansatte.

I 2021 producerede Merlo mere end 7.200 maskiner. Hvor mere end 80% blev eksporteret. Merlo var også ansvarlig for adskillige innovationer for teleskoplæssere, såsom 360 graders konceptet med sin Roto, og sidemonteret motorer, som fuldstændig har revolutioneret teleskoplæsser-modeller med fast stel.