Lyt til artiklen:

Flowmåler til korn får to stjerner på Agromek

00:00
Hastighed: ???x
01:55

GrainSense Flow Analyzer fra Geoteam er udviklet til at analysere kornkvalitet i realtid, uanset om den er installeret på en mejetærsker eller i en silo, måler den protein- og vandindhold under høst eller ved opbevaring. Det skriver virksomheden på sin hjemmeside.

rich-media-1
Den stationære GrainSense Flow Analyzer kan fastmonteres ved kornindtag eller på mejetærskeren. Pressefoto.

Flowmåleren har netop fået to Agromek Stars til Agromek 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den stationære GrainSense Flow Analyzer kan fastmonteres ved kornindtag eller på mejetærskeren. Her får man et overblik over kvaliteten, da der kontinuerligt måles i de store mængder korn under arbejdet, og derved undgår man at skulle lave manuel prøveudtagning.

rich-media-4
Flowmåleren har netop fået toAgromek Stars til Agromek 2022. Pressefoto.

Flowmåleren giver mulighed for automatisk at måle proteinindhold og vandprocent under høst, forarbejdning og opbevaring og tager billeder af grønne og knækkede kerner for at hjælpe dig med at træffe datadrevne beslutninger, når du håndterer dit korn.

Det gør ifølge virksomheden, at man derefter kan træffe bedre beslutninger for at maksimere kvaliteten og rentabiliteten af høsten.

rich-media-5
Flowmåleren giver mulighed for automatisk at måle proteinindhold og vandprocent under høst, forarbejdning og opbevaring og tager billeder af grønne og knækkede kerner. Pressefoto.

Baseret på måleteknologi med NIR

GrainSense Flow Analyzer er baseret på samme måleteknologi, der bruges i den håndholdte GrainSense Analyzer til at måle protein, fugt, olie og kulhydrater fra kornkerneprøver. Denne Near-Infrared Spectroscopy-teknologi bruger en lysgennemtrængningsmetode, der ifølge virksomheden gør det muligt at få pålidelige resultater med små prøvestørrelser på kort tid.

rich-media-6
Med måleren får man et overblik over kvaliteten, da der kontinuerligt måles i de store mængder korn under arbejdet, og derved undgår man at skulle lave manuel prøveudtagning. Pressefoto.

Når GrainSense Flow Analyzer er installeret, strømmer korn konstant gennem sensoren, hvor der udføres realtidsanalyse. Måledataene sendes til GrainSense Cloud, hvilket gør, at man ifølge virksomheden er i stand til at overvåge de målte resultater i realtid og træffe bedre beslutninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere i 2022 blev GrainSense Flow Analyzer lanceret. Nedenfor kan du se hele eventet.