Lyt til artiklen:

Fødevarestyrelsen kontrollerer malkekøernes klove

00:00
Hastighed: ???x
01:25

I en ny kontrolkampagne i fra september til og med november vil Fødevarestyrelsen undersøge, om landmændene er blevet bedre til at tage sig af klovlidelser.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

28 pct. af landmændene overholdt ikke reglerne om dyrevelfærd, da Fødevarestyrelsen undersøgte klovsundhed hos malkekøer i 2015.

- Vi ved, at lidelser i køernes klove er smertefulde og påvirker trivsel og velfærd. Derfor er det vigtigt, at den enkelte landmand holder øje med dyrene og samarbejder med sin dyrlæge om behandlingen af lidelser, siger Christian Strøyer, enhedschef i Fødevarestyrelsen.

Landmanden har ifølge dyrevelfærdsloven pligt til at overvåge sundhed også i kvægets klove og at sætte en behandling i gang, når der opstår klovlidelser. Der er god fornuft og økonomi i at have fokus på klovsundhed, for dårlige klove påvirker dyrets appetit og ydelse.

- Vi undersøger klovsundhed blandt andet ved at se på, hvordan dyrene bevæger sig rundt, og om de har en sund og naturlig adfærd. Vi kontrollerer også, om landmanden gennemfører mindst to årlige kloveftersyn, samt hvilken behandling og medicin de syge dyr har fået, siger Christian Strøyer.

Kontrolkampagnen varer fra 1. september til og med november, og omfatter besætninger med malkekvæg både inde og ude.