Lyt til artiklen:

Ny chef for Planter og Miljø hos Sagro

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Abonnementsartikel

Sagro har fundet en ny chef for afdelingen Planter og Miljø.

Klaus Hvas Sørensen tiltræder d. 1. september stillingen som chef for Planter og Miljø i Sagro.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han overtager posten efter Christian Hansen, der siden april har været konstitueret chef for afdelingen.

Landbruget er i fuld gang med en stor opgave ift. omlægning til en mere bæredygtig produktion. Miljø- og naturtiltag ude på gårdene, ESG-regnskaber og dyrkning af afgrøder til human konsum er blot nogle af opgaverne, der arbejdes på i øjeblikket.

- Derfor har det været meget vigtigt at finde den helt rigtige chef for Planter og Miljø, hvor en stor del af disse opgaver ligger, siger Torben Jensen, der er direktør hos SAGRO.

Valget er altså faldet på den 48-årige Klaus Hvas Sørensen, der seneste har arbejdet hos fødevarestyrelsen som sektionschef. Yderligere kommer han med 11 års erfaring indenfor rådgivning af planteavl og miljø, da han ad to omgange har været ansat hos Landbo Limfjord.

- Selvom det er et stort arbejde at være chef for mere end 50 medarbejdere, har vi haft et ønske om at finde en kandidat, der har erfaring med rådgivning og et godt kendskab til primærproduktionen, siger Torben Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med Klaus Hvas Sørensens erfaring som rådgiver og en uddannelse som cand. agro. med speciale i planteproduktion, økonomi, miljø og lovgivning mener han da også selv, at han er det helt rigtige valg til jobbet.

- Jeg glæder mig meget til at møde kollegerne og lære Sagro bedre at kende. Jeg går ydmygt til opgaven med en vished om, at landbruget og rådgivere står foran en stor opgave de næste mange år. Det ser jeg dog ikke som noget negativt, og jeg ser frem til at være en del af denne omstilling, siger Klaus Hvas Sørensen.

Klaus Hvas Sørensen bor i Skive med sin kone Charlotte og deres to børn på hhv. 11 og 13 år.