Det nyeste udstyr bliver sluppet løs i hvedestubben, når Sagro den 12. september inviterer til en så-demonstration med fokus på nye såteknikker. Lige fra såning helt uden forudgående jordbearbejdning til den nyeste udvikling for planteetablering med fuldt intensiv pløjning. Det skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Sådemonstrationen foregår hos Morten Bjerre i Sørvad, der i sin egen markdrift eksperimenterer kraftigt med at reducere maskinforbrug, kemi og arbejdskraftforbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi viser den nyeste teknik bag både no till, strip till, pløjning og brug af en redskabsbærende robot, Robotti. Og vi stopper ikke der. Vi kan give en helhedsbetragtning, fordi vi inddrager økonomiberegninger, der viser totalomkostningen på alle etableringsmetoderne, forklarer planterådgiver Kasper Kjær Jensen, fra Sagro.

Fremtidskig og ukrudtsstrategi

Det er helt konkret etablering af hvede på sandjord med forskellig forfrugt, sådemonstrationen omhandler. Derudover kan man i et stort særskilt forsøg se, hvordan hvede er etableret i frøgræsstub, og blive introduceret til et større sprøjteforsøg.

Der bliver også kikket ind i fremtiden for at se, hvilke muligheder der åbner sig med den nyudviklede selvkørende redskabsbærer, Robotti fra Agrointelli.

Desuden vil repræsentanter for Syngenta, Bayer og Adama introducere deres forslag til ukrudtsstrategi, og som noget helt nyt vil de forskellige strategier for første gang blive sammenlignet på intensiteten i jordbearbejdningen. Målet er at få et bud på, hvilken strategi der er den mest skånsomme for jorden.

Så-demonstrationen begynder klokken 10.30.