Lyt til artiklen:

Kursus skal forebygge fritrækningsulykker

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Gør vi det nu rigtigt med det spil, når vi trækker maskiner op?
Ja det spurgte Jesper Jørgensen både sig selv om og folk fra Borris Maskinstation, som havde set kurset tilmeldingen sikker fritrækning over facebook.

Derfor har Kursusvirksomheden Rescue Center Denmark i samarbejde med LandboUngdom, som har lavt et kursus for alle sine medlemmer i sikker fritrækning. Kurset er en videreudvikling fra sidste års kursus, hvor en masse praktiske øvelser i år skulle hjælpe 11 medlemmer fra hele landet, som havde tilmeldt sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er nemt at køre ud og gøre et eller andet, og så håbe på det går. Jeg har selv nogle gange tænkt, det her det ender galt. På kurset blev vi blandt andet undervist i teori om, hvordan vi kan udnytte spillet og lave nogle beregninger, som gør arbejdet sikkert, så jeg vil da gerne anbefale andre at få den viden, fortæller Jesper Jørgensen.

Forståelse for de kræfter og værktøjer

Ulykkerne ved fritrækning, er ofte alvorlige, det er tunge maskiner og store kræfter, der er i spil. Derfor er det også vigtigt, at få de nødvendige værktøjer til at kunne arbejde med kræfterne, så man sikre mandskab og maskinerne bedst muligt.

- Det er så vigtigt at vide, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan lade sig gøre. Mange tænker, at det er nemt lige at trække en maskine op, med det er altså kæmpe kræfter, man har med at gøre, og det skal man have respekt for, siger Esben Tanghus, som er tidligere ledelsesmedlem i LandboUngdom og tovholder på kurset.