Lyt til artiklen:

Dansk kød, mælk og æg er fri for medicinrester

00:00
Hastighed: ???x
01:05

Abonnementsartikel

Den løbende kontrol med medicin-, kemi- og hormonrester i landbrugets produktionsdyr og i mælk og æg viser, at der ikke er noget at frygte for forbrugerne, skriver Fødevarestyrelsen.

Dansk kød, mælk og æg bærer ingen spor af medicinrester.

Det viser ca. 11.500 prøver, som Fødevarestyrelsens laboratorium har analyseret fra kød, fisk, mælk og æg, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

I 2020 bestod Fødevarestyrelsens kontrol af prøver fra ca. 8000 svin, knap 2000 kvæg samt 1500 prøver fra bl.a. fjerkræ, fisk, æg og mælk.

En enkelt gang fandt man en so på et slagteri, hvor grænseværdien for antibiotika var for høj.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det samlede resultat fra vores laboratorium viser, at landmænd og dambrugsejere holder sig fra brug af forbudte vækstfremmende hormoner, og at de har styr på medicinforbruget. Dyrene er fri for antibiotika og andre typer medicin og hormoner, når de bliver sendt til slagtning, siger sektionsleder Mette Kirkeskov Sie, Fødevarestyrelsen.