Lyt til artiklen:

Grovfoderdag i Himmerland med deltagerrekord

00:00
Hastighed: ???x
02:32

Med cirka 200 deltagere blev Agri Nords årlige grovfoderdag den største nogensinde. Det skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Grovfoderdagen blev afviklet i dag onsdag den 15. september på Ladelundsvej ved Haverslev i Himmerland, og der var rundtur i både majs- og græsforsøg samt maskinudstilling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år var der særligt fokus på etablering af græs om efteråret med forskellige blandinger og etableringsmetoder.

For at kaste lys over selve såteknikken stillede lokale maskinforretninger op med deres såmaskiner, og gennemgangen af sågrejet var en del af rundturen i marken.

Bredt, fagligt program

Tidligere har demonstrationsarealet været besøgt af op mod 120-130 deltagere, men i år trak arrangementet altså ekstra mange mælkeproducenter til.

En af dem var Laurits Jespersen fra Ejdrup ved Nibe. Han har 750 køer og driver 550 hektar med majs, græs og korn.

- Det har været rigtig godt, fordi programmet har været bredt med faglige indlæg om både græs og majs, og det var knaldgodt, at vi kunne se, hvordan de forskellige såmaskiner arbejder, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lige nu står han og kollegaerne overfor at skulle vælge majssorter til næste år. Og muligheden for at sammenligne de forskellige sorter på samme sted er meget værdifuld for mælkeproducenten.

rich-media-3
Laurits Jespersen (th) var en af de 200 mælkeproducenter, der havde fundet vej til Agri Nords Grovfoderdag i dag. Her får han en snak med driftslederen fra den lokale Vesthimmerlands Ma-skinstation, Mikkel Damkjær. Pressefoto: Agri Nord

- Når vi høster derhjemme, ser vi jo ikke sorterne samlet, og dét, jeg ser her, hvor jeg kan sammenligne, er helt klart med til at bestemme, hvilke sorter jeg vælger til næste år, siger han.

Aktuelle emner

Der var stor tilfredshed blandt konsulenterne i Agri Nords planteavlsafdeling, der har stået bag arrangementet.

- Det er rigtig dejligt, at der er kommet så mange, siger planteavlskonsulent Martin Ringsing, der er en af kræfterne bag Grovfoderdag 2021.

Han peger på arrangementets aktualitet som en af årsagerne til den rekordstore deltagelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har helt friske tørstofprocenter med, der siger noget om høsttidspunktet, vi viser de sorter, de snart skal vælge til næste år, og så har vi haft fokus på etablering af græs og i særdeleshed kløver, som er en af de så populære proteinholdige afgrøder. Derudover er jeg sikker på, at maskinudstillingen også har lokket en del, siger han.

Der var i alt syv lokale maskinudstillere. De udstillede udstyr og redskaber til grovfoderproduktion, og tre af dem deltog i den faglige rundvisning i marken med såmaskiner.

Derudover deltog en række frø- og forædlingsfirmaer.