Lyt til artiklen:

Stor interesse for LandboNords kalvedag

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Der var fuldt hus på Folstedgaard ved Tylstrup, da mælkeproducent Lars Donskov Hansen og LandboNords KvægRådgivning slog dørene op for Kalven i Fokus, en dag dedikeret til fremtidens malkeko. Her kunne deltagerne blive inspireret til arbejdet med kalve ved at høre om fodring, sundhed og opstaldning. Derudover var der faglige indlæg om goldkoen og kvien.

Det skriver LandboNord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Råstoffet i en god mælkeproduktion er at sikre robuste køer - derfor er det så vigtigt at passe dem ordentligt allerede fra fødslen. Der kommer hele tiden ny viden på området, så det er oplagt at holde sig opdateret, selvom man har mange års erfaring med kalve, siger fagchef i LandboNords KvægRådgivning, Betina Amdisen Røjen.

Ny kursusdag i støbeskeen

Noget tyder på, at rådgivningen havde ramt plet med kalvedagen, hvor der også var bidrag fra Trouw Nutrition, Din Kalverådgiver og Dan Egtved A/S. I hvert fald blev samtlige 70 pladser hurtigt besat, og det endte med, at flere måtte blive sat på venteliste i tilfælde af afbud. Nu arbejder LandboNord på at gentage kurset i den nærmeste fremtid.

- Det er en positiv udfordring, at deltagerantallet overstiger vores umiddelbare forventninger, men det er selvfølgelig træls at skulle sætte folk på venteliste, der gerne ville have været med os i dag. Nu ser vi på mulighederne for en ny dato, og ellers er der jo altid mulighed for at booke en af vores rådgivere til et skræddersyet forløb med fokus på netop pasning af kalve og sikring af fremtidens malkekøer, siger Betina Amdisen Røjen.