Lyt til artiklen:

Arla nægter kritikere indsigt i dokumenter

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Abonnementsartikel

Repræsentantskabet i Arla Foods blev i dag bedt om at tage stilling til Arlas svar og opfattelse af de otte spørgsmål, som er fremsendt til retten i Århus.

Repræsentantskabet stemte for, at svarene fra Arla Foods er fyldestgørende, selv om fremlæggelse af de ønskede dokumenter i de fleste tilfælde kun blev besvaret med:

"Referater fra Board of Directors møder er fortrolige, forretningsfølsomme og forretningskritiske. Referater fra Board of Directors møder kan ikke udleveres." lød svaret til de fem kritiske repræsentantskabsmedlemmer.

- Alene denne sætning strider mod vores opfattelse af dansk andelspraksis, hvor indsigt er en rettighed som andelshaverne og i hvert fald repræsentanterne har. Vi mener derfor reelt, at vi ikke er kommet længere i processen, og vi må afvente dommerens vurdering, siger Bent Lund. mælkeproducent, repræsentantskabsmedlem og talsmand for gruppen af kritiske andelshavere.

- Et andet eksempel er, at Arla-bestyrelsen mener, at vedtægterne beskriver de overordnede retningslinjer for fastsættelse af afregningspris og tillæg, selv om der ikke findes en vedtagelse derom i referater fra tidlige møder, og selv om det af forarbejdet til vedtægten fremgår, ". . .at der skal være dialog om de principielle principper.", siger Bent Lund.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Arlas opfattelse fik et stort flertal af stemmerne for. Det er såmænd ikke overraskende, og det viser efter vores opfattelse kun, at bestyrelsen er ved at lukke sig mere og mere om sig selv og køre repræsentantskabet ud på et sidespor, siger han.