Lyt til artiklen:

FirstFarms sælger 238 hektar for 12 millioner

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Abonnementsartikel

FirstFarms A/S har i dag underskrevet endelig salgsaftale (SPA) på 238 hektar. Aftalen er gennemført med baggrund i betinget salgsaftale på samlet 1.675 hektar jord i Vestrumænien

First Farm har tidligere solgt 618 hektar, og der er således samlet solgt 856 hektar. Den samlede salgspris forventes at udgøre 85 millioner kroner.

Den resterende del forventes gennemført i trancher over de kommende 10 måneder. Den i dag gennemførte tranche udgør 12 millioner kroner, skriver First Farm i en meddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Avancen ved det samlede salg forventes at påvirke EBIT med 40 millioner kroner.

Det resterende salg forventes derfor at påvirke EBIT med 20 millioner kroner i 2021. Med det samlede salg styrkes FirstFarms' likvide beredskab med 85 millioner kroner.

Anders H. Nørgaard udtaler:

- Jeg er tilfreds med, at vi har realiseret næste etape af salget af jorden i Vestrumænien. Vi får realiseret og synliggjort en del af merværdierne fra vores jordportefølje, hvor jorden er bogført til anskaffelsespris, siger han.

I regnskabet for 2019 havde FirstFarms en bogført jordværdi på 346 millioner kroner (9.200 hektar) med en vurderet dagspris på 615 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jordstrategien vurderes løbende i de enkelte områder, og hvorvidt jorden skal drives, udlejes eller sælges.Jorden er købt i 2007-2008 og har været drevet af FirstFarms de seneste 5 år.

Omsætningen i Vestrumænien udgør fem procent af FirstFarms' samlede omsætning. Der har været fokus på udvikling af jordporteføljen, og driftsresultaterne har ikke været tilfredsstillende.

Som en væsentlig del af FirstFarms' forretningsmodel er jordporteføljen blevet værdiforøget i form af omfattende grøftning, jordbytte samt forbedring af jordstrukturen, skriver FirstsFarm.