Lyt til artiklen:

DC søger 375 nye medarbejdere

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Abonnementsartikel

Stor efterspørgsel fra Asien og flere grise til slagtning får nu Danish Crown til at ansætte i alt 375 nye medarbejdere på tre af koncernens slagterier i Danmark

Efterspørgslen på dansk grisekød fra lande udenfor Europa er stigende, og samtidig er der også flere slagtegrise i danske stalde end længe. Derfor har Danish Crown brug for et historisk stort antal nye medarbejdere på slagterierne i Ringsted, Horsens og Blans ved Sønderborg.

- Det er den største ansættelsesrunde i Danish Crown siden vi åbnede det nye slagteri i Horsens for over 15 år siden. Vi har brug for flere folk til både at slagte, udbene og pakke vores varer. Vores forventning er, at vi skal lære en stor del af de 375 nye medarbejdere op fra bunden, så hvis man har en passion for håndværk og kvalitet, er der med andre ord en rigtig god chance for at få et job nu, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Over det seneste år er der sket en vending i produktionen af slagtegrise i Danmark. Siden nytår er der slagtet godt tre procent flere grise på de danske slagterier i forhold til samme periode i 2019. Den udvikling ser nu ud til at accelerere, efter Tyskland i begyndelsen af september blev ramt af afrikansk svinepest.

Efter udbruddet er Tyskland blevet afskåret fra at eksportere til de fleste lande uden for Europa. Derfor ligger afregningen for slagtegrise i Tyskland nu langt under den pris, Danish Crown betaler de danske landmænd. Med andre ord er det nu attraktivt at fede grise op i Danmark frem for at sælge dem til landmænd i Polen og Tyskland, når de vejer omkring 30 kilo. Og det skifte slår allerede nu igennem i Danish Crowns prognoser.

- Vi følger udviklingen ude ved vores ejere meget tæt. Når vi ser to til tre måneder frem, så står vi til at få omkring 15.000 grise mere til slagtning hver uge, end vi forventede for en måned siden. Derfor er det nu, vi skal have flere folk ind, så vi er helt klar, når der bliver mere at lave, siger Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork.

Planen er at påbegynde oplæringen af de første allerede lige efter efterårsferien. Danish Crown har cirka 8000 ansatte i Danmark og i alt 23.000 medarbejder globalt.