Den tyske forædlingsvirksomhed Strube, den europæiske forskningsvirksomhed Fraunhofer Development og Naïo Technologies, har netop indgået et nyt samarbejde. Formålet med dette nye og lovende samarbejde er at skabe et mere bæredygtigt landbrug ved hjælp af nye innovative løsninger.

Både Strube, Fraunhofer og Naïo Technologies stiler mod det samme mål - at kunne skabe et mere bæredygtigt landbrug, som kan leve fuldt op til både de samfundsmæssige, miljømæssige og økonomiske krav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu venter det næste skridt for Strube, som har præsenteret virksomhedens nye strategi. Som førende leverandør inden for sukkerroer har Strube besluttet at gå skridtet videre - ikke kun inden for forædling, men også i forhold til helt nye metoder inden for roedyrkning. Vi er overbeviste om, at præcisionslandbrug og robotter vil spille en meget vigtig rolle i de udfordringer, der venter os i fremtiden, siger Martin Reisige, der er CEO i Strube.

Også lokalt i Skandinavien glæder Commerciel Director Niels Borre fra Strube Scandinavia ApS sig over det nye forskningssamarbejde:

- Dette samarbejde understreger et fælles ønske om at kunne tilpasse sig de store udfordringer, der vil komme i fremtiden i forhold til ukrudtsbekæmpelse i blandt andet sukkerroer, fortæller han.

Nyt arbejdsområde

Ved at indgå dette nye og stærke samarbejde med Strube får Naïo Technologies chancen for at dele sin enestående ekspertise inden for landbrugsrobotter, og nu skal der prøves kræfter med en ny afgrøde - nemlig sukkerroen.

- Ud fra den omfattende erfaring vi allerede har inden for grøntsager og vin, glæder vi os utrolig meget til at bruge vores ekspertise på et helt nyt område. Ved at indgå dette samarbejde med Strube vil vi sammen kunne udvikle en ny mekanisk så- og lugningsrobot til europæiske roer, forklarer Aymeric Barthes, som er direktør for Naïo Technologies.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det langvarige samarbejde mellem Fraunhofer og Strube har i den grad også båret frugt, da der er blevet udviklet flere systemer inden for forskning i sukkerroer.

- Vi er utrolig glade for, at vi med vores brede ekspertise inden for kognitive sensorer og kunstig intelligens (AI) kan bidrage til dette spændende forskningsområde, som er så vigtigt - ikke bare nu, men i høj grad også i fremtiden, forklarer Prof. Dr. Randolf Hanke, som er områdeleder hos Fraunhofer.