Abonnementsartikel

Danish Crown melder om, at noteringen bliver på 12 kroner pr. kilo slagtesvin.

Der er ingen ændring i noteringen, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse. Noteringen fortsætter derfor med at være på 12 kroner pr. kilo slagtesvin. 

Markedsberetningen fra Danish Crown: 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Temperaturen på det europæiske marked for fersk grisekød minder om vejret over det meste af Europa. Der er unormalt koldt for årstiden, og der er kun ganske få solstrejf at få øje på.

- Der er stadig en del uro, men priserne er begyndt at stabilisere sig, og der begynder at være tegn på øget aktivitet rundt omkring. Det ændrer dog ikke på, at de fleste aktører i Europa fortsat er afventende. De venter på en helt konkret forbedring i efterspørgslen, inden de igen tør skrue op for produktionen, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

På positiv siden er der en god efterspørgsel fra Japan, og der er også stigende interesse fra de kinesiske indkøbere, men det er til lavere priser end for et par måneder siden.

- Kineserne er tilbageholdende med at lægge store ordrer i øjeblikket. På den ene side er de meget usikre på udviklingen i USA, og på hvor meget grisekød USA kommer til at eksportere hen over sommeren, men alligevel afventer de, om priserne falder yderligere. Det er ikke et unormalt reaktionsmønster fra kinesernes side. De vil være sikre på, at priserne har ramt bunden, inden de køber stort ind, og det er en af grundene til at salget til Kina meget ofte kommer i bølger, siger Lars Albertsen.

I det øvrige Asien er der stigende aktivitet i øjeblikket, så samlet set er der en stabil eksport fra Danmark til de store markeder uden for Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det vil i høj grad være aktivitetsniveauet i Europa, der kommer til at bestemme udviklingen i de kommende uger. Der kommer flere og flere meldinger om genåbninger, men det afgørende vil være, om forbruget begynder at stige, og det hænger uløseligt sammen med salget til kantiner, restauranter og cafeer, slutter Lars Albertsen.