Abonnementsartikel

Den gradvise genåbning af Danmark giver næring til håbet om, at september måneds internationale kongres om svinefodring kan blive gentaget.

Sidste år var Seges vært for "Zero Zink Summit", som var deres første internationale kongres om svinefodring. 458 eksperter fra hele verden var samlet i København for at bane vej for en alternativ strategi inden 2022, hvor medicinsk zink ved afvænning ikke længere vil være tilladt i EU. Udfordringen er altså, at udfase zink uden at smågrisene får mere diarré.

Hvis situationen omkring udviklingen af corona-virussen tillader det, håber Seges at kunne gennemføre den næste kongres, der er planlagt til den 24. og 25. september 2020 i København, og det bliver i givet fald under overskriften "Think Piglet Health and Nutrition".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksperter fra hele verden

- Eksperter fra hele verden er inviteret for at diskutere, dele og lære mere om, hvordan sundhed, ernæring og forvaltning kan forbedre levedygtigheden af ??smågrise, lyder det fra Seges.

Topmødet vil omfatte detaljerede præsentationer om den nyeste forskning vedrørende smågrises sundhed og ernæring, herunder sofodringsstrategier, immunisering, so- og kuldhåndtering.

Hvis man forsker i et emne, der er relateret til et af konferencens emner, opfordrer Seges til at bidrage til konferencen.

Se artikel og video i Hyo om den seneste kongres her.