Abonnementsartikel

Facebook-opslag viser, at vildsvinehegnet ender på Kollund Strand med fri passage for vildsvinene - skovrider oplyser, at fejlen bliver rettet.

Efter at have snoet sig 68 km tværs over Danmark helt ude fra Vadehavet ser det lidt komisk ud, at vildsvinehegnet ender flere meter fra kysten ved Flensborg Fjord. Sydfra kommende vildsvin vil dermed uden besvær kunne komme forbi hegnet og ind i Danmark. Det var så komisk, at Peter Kjærulf i går eftermiddag måtte tage et billede og lægge det på Facebook.

Opslaget vakte opsigt, og kommentarerne væltede ind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinbladet har spurgt skovrider Bent Mikkelsen fra Skov- og Naturstyrelsen, hvorfor hegnet ender på denne måde.

- Ja, det billede har vagt opsigt. Røret er en flydespærre. Den del af hegnet er blevet etableret indenfor den sidste uge og er konstrueret forkert. Fejlen bliver udbedret i dag, så stålhegnet bliver ført ud i Flensborg Fjord som tiltænkt. Den placering vil betyde, at flydespærren til stadighed vil være flydende på vandet og ikke ligge på land som på billedet. Dog kan det ikke udelukkes, at ved særligt lav vandstand i fjorden vil det i en kort periode være andre forhold der gør sig gældende, skriver Bent Mikkelsen i sit svar.