BM Silo er på vej med et nyt avanceret system til opsamling af data, som kan optimere processer omkring ilægning, lagring og udtagning fra siloer.

Systemet udvikles i samarbejde med virksomheden Nordtec Optomatic, men er endnu ikke færdigudviklet og er først planlagt til at blive klar til salg i løbet af 2020.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dokumentation og historik bliver mere og mere vigtigt.

Knud Rughave, BM Silo

- Vi viser en prototype her på Agritechnica, og selvom systemet endnu ikke er færdigudviklet, har vi det med for at snakke med kunderne og høre, hvad de efterspørger og kan se en idé i, fortæller salgs- og marketingdirektør Knud Rughave, BM Silo.

Optimering af processer

Han fortæller, at BM Silos styrke er, at firmaets siloer kan pakkes sammen, så de næsten ingenting fylder og kan sendes overalt i verden til en lav fragtpris.

- Vi vil gerne tilbyde noget mere og kan sagtens sende en ekstra pakke med siloerne, så kunderne får mulighed for at optimere alle processer omkring siloerne.

- Dokumentation og historik bliver mere og mere vigtigt, så det handler blandt andet om overvågning af siloernes indhold, hvor vi kan trække en masse data fra råvarerne, og om hvordan de opbevares. Men vi kan også overvåge, hvad der foregår før noget lægges i en silo. Det handler om data, som vil give et bedre produkt, siger Knud Rughave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han nævner i flæng temperatur, fugtighed, vægt - med vejeceller - og niveaumåling - det vil sige hvor meget er der i siloen.

- Det er for eksempel meget nyttigt at kende til de nøjagtige data, når man eksempelvis skal belufte indholdet i en silo, siger Knud Rughave.

Mange formål

Han nævner, at BM Silo har en meget bred kundekreds, som alle stiller særlige krav, og dataopsamlingen skal således tjene mange forskellige formål. Firmaets kunder findes inden for brancher som for eksempel landbruget, plastindustrien, fødevareerhvervet.

- Vi har en drøm om for eksempel at kunne sortere dårligt korn fra, allerede inden det lægges i siloen. Og i for eksempel kaffebranchen vil det give meget stor værdi at kunne sortere dårlige sække fra, inden de havner i siloen, fordi et enkelt dårligt parti kan ødelægge hele siloens indhold, siger Knud Rughave.

Åbent system

BM Silos ambition er at skabe et åbent system i en cloud-løsning, som kan tale sammen med øvrige led i råvarernes proces. Det kan for eksempel være at modtage afgrødedata allerede fra mejetærskeren eller at sende data videre til næste led i en proces.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil bidrage alle steder, hvor det er muligt at optimere processerne baseret på data fra indholdet i siloen, siger Knud Rughave.

I landbruget nævner han også, at det bliver let eksempelvis at kontrollere foderleverancer:

- Er der den aftalte mængde? Er temperatur og fugtighed i orden?