Abonnementsartikel

Afrikansk svinepest-virus fundet i filippinske svinekødsprodukter.

Afrikansk svinepest (AFS) breder sig hastigt i Filippinerne, og virus er nu også konstateret i svinekødprodukter. Det beretter en talsmand fra det filippinske landbrugsministerium i følge Markedsnyt for grisekød uge 44.

Siden det første udbrud i september måned skulle nu mere end 60.000 svin være døde af sygdommen eller slået ned i forbindelse med bekæmpelse af sygdommen. Ifølge talsmanden fra ministeriet koster sygdommen branchen omkring 1 milliard pesos, hvilket svarer til cirka 130 millioner kroner om måneden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Under 1 procent er døde

Sygdommen er indtil videre kun konstateret på hovedøen Luzon.

Den filippinske bestand af svin er opgjort til 12,7 millioner dyr, hvilket betyder, at under 1 procent af bestanden er døde eller slået ned som følge af AFS.

Virus er fundet såvel pølser som andre forarbejdede produkter., og en række provinser i det centrale og sydlige Filippinerne har indført forbud mod grisekød og grisekødprodukter fra de ramte provinser på Luzon-øen.

Ifølge Filippinernes landbrugsminister spredes sygdommen blandt andet via ulovlig "udsmugling" af grise fra de inficerede områder. Han har bebudet strenge straffe til producenter og svinehandlere, der ikke overholder reglerne, skriver Markedsnyt.