Abonnementsartikel

Sagro gør status på efterafgrødekamp den 23. oktober i Herning.

Onsdag 23. oktober kan interesserede få et kig på status på den efterafgrødematch, som kompetente rådgivere fra Sagro, Seges, ØkologiRådgivning Danmark, DSV Frø og Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning (FRDK) har gang i på arealer ved Herning.

Temadagen starter med en gennemgang af forskellige bud på frivillige efterafgrøde-blandinger. Derefter gennemgås efterafgrødekampen, hvor de forskellige deltagere præsentere deres blanding. Til sidst bliver der indlæg om efterafgrøder, ved landbrugsstyrelsen, Seges og Sagro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der vil desuden være deltagelse af landbrugsstyrelsen, der stiller med 2 efterafgrøde-kontrollanter og en specialkonsulent i miljø og biodiversitet, skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Efterafgrødekampen skal synliggøre om landmænd både kan hæve egen bundlinje, beskytte naturen mod udvaskning af næringsstoffer og samtidig hæve naturværdien på deres ejendom ved hjælp af artsvalg.

Det er Sagro, der står bag kampen i dyrkningssæsonen 2019-2020, hvor deltagerne skal komme med deres bedste bud på en efterafgrøde, gerne en blanding af forskellige arter. Efterafgrøderne er etableret efter høst med en almindelig såmaskine med skiveskær direkte i stubben.

Konkurrenceparcellerne vil blive vurderet i forhold til følgende kriterier:

1: Skyggevirkning mod ukrudtet - hvor god er efterafgrøden til at skærme af for ukrudt?

Artiklen fortsætter efter annoncen

2: Værdi for vildtet og insekterne - vurdering af efterafgrødens nyttevirkning overfor vildt og vilde insekter.

3: Værdi for miljøet - målinger af efterafgrødens evne til at forhindre tab af næringsstoffer.

4: Værdi for landmanden - udbyttemåling i efterfølgende afgrøde, hvor der ikke tildeles gødning i foråret.