Torsdag aften den 26. september sendte TV2 den såkaldte dokumentar "Bech og de ekstreme aktivister", hvor journalisten Kristian Bech Jakobsen, tidligere politibetjent, følger et hold dyreaktivister, skriver Danske Svineproducenter i en pressemeddelelse.

En af aktivisterne, der medvirker i dokumentaren, mener at vide, at dyrene "lider grusomt i alle farme", og at han vidste dette, fordi han havde besøgt mange farme, lyder det i pressemeddelelsen fra Danske Svineproducenter. Det forklarede han i programmet "Go' morgen Danmark" på TV2 samme morgen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kim Heiselberg, formand for Danske Svineproducenter, uddyber i pressemeddelelsen:

- Aktivisternes holdninger kender vi, så det kommer ikke som nogen overraskelse, selvom vi naturligvis aldrig kan billige sådanne udtalelser. Men frem for alt må vi tage afstand fra de ulovligheder, som aktivisterne udfører.

- De dyr, som de ønsker at hjælpe, udsætter de for både stress og smittefare ved at bryde ind på ejendommen. Og hertil kommer de personlige konsekvenser, det har for de landmænd og deres familier, som blot passer deres arbejde og bliver hængt ud for det for åbent tæppe, siger Kim Heiselberg.

Næstformand Jeppe Bloch, Danske Svineproducenter, er forarget:

- Det, der i denne sag falder os mindst lige så meget for brystet, er, at TV2 agerer mikrofon for sådanne lovbrydere, pointerer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dels er er det uetisk at give lovbrydere taletid for åben skræm, men at det endda er en public service kanal, som giver lovbryderne taletid i den bedste sendetid, er ganske enkelt slet ikke i orden, fastslår han, og suppleres af direktør Per Bardrum:

- Jeg sætter spørgsmålstegn ved, om der her er tale om en uvildig dokumentarudsendelse, idet journalisten Kristian Bech Jakobsen, som i øvrigt er tidligere politibetjent, på "Go' morgen Danmark" tilkendegav, at han fatter sympati for aktivisternes arbejde. Så er det jo ikke længere en TV-kanals uvildige dækning af ulovlig aktivisme. Men der er i stedet tale om, at TV-kanalen tager parti i sagen, og det mener jeg, slet ikke er i orden, udtaler direktøren.