For DSV Frø er det et fokusområde, at vi hele tiden bliver dygtigere til at passe på vores vigtigste ressource, naturen. I alle led af produktionen holder vi øje og optimerer.

DSV's emballageproduktion med langt færre ressourcer

Artiklen fortsætter efter annoncen

I produktionen af græsfibermaterialet er der brugt mindre end 2 liter vand pr. ton (sammenlignet med ca. 100 m3 vand til at fremstille 1 ton papir) - desuden er materialet helt fri for kemikalier. På daglig basis, hjælper vi vores frøavlere med at optimere deres indsatser og reducere udbyttetab. Vi evaluerer effekten af behandlinger og strategier på længere sigt for at opnå en øget frøkvalitet. Derfor giver det god mening at kigge på alle elementer i produktionen helt ud til slutforbrugeren i salget af frø.

Til at starte med er det blevet til 7 produkter i serien med et klart miljøfokus i frøindholdet også. Vi vil gerne tage ansvar for en mere bæredygtig fremtid, og samtidig gerne give private haveejere en mulighed for at være med til at skabe små oaser med biodiversitet derhjemme, siger Charlotte Dalsgaard, Marketing koordinator i DSV Frø.

Produktlinjen er en del af en samlet strategi for DSV Frø, som skal gøre det lettere for private forbrugere at tage del i nogle af de problematikker, som landbruget skal tage stilling til hver dag. Biodiversitet, omtanke for naturen og økosystemet. DSV Frø markedsfører en serie af produkter til haveejere og til hobbylandmanden. Enhver, der ønsker at etablere arealer med større biodiversitet og gode muligheder for vildt og insekter til at boltre sig, vil elske disse produkter. Der er f.eks. en vildtblanding, der giver harer og småvildt gode gemmesteder, og en bi-blanding med et blomsterflor sommeren igennem til glæde for bier og andre bestøvende insekter. Som noget helt nyt, introducerer DSV Frø også økologisk plænegræsfrø til privatmarkedet og anlægsgartnere.