Abonnementsartikel

Djurslandgårdene slår stalddørene op for en lidt anderledes sommerferieaktivitet for turister og børnefamilier.

Djurslandgården er en fælles betegnelse for en række landbrug på Djursland, som i løbet af sommeren inviterer alle interesserede på gårdbesøg. Den første gård, som er klar til at tage imod gæster tirsdag 2. juli, er Ellely.

Ellely er en besøgsgård og drives af Birthe og Peter Koch. Bedriften er et rigtigt familielandbrug, hvor Peter står for driften af gården, som har knap 135 jersey-køer plus kvier og kalve. Til gården hører der 95 hektar, hvor der dyrkes majs og græs. Birthe er køkkenleder på en efterskole i nærheden, og parrets fire børn hjælper til med det daglige arbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Moderne svinestald

I år deltager fire gårde, som ligger fordelt på Djursland, to rundvisninsgårde og to besøgsgårde. Besøgsgårdene, Ellely og Mosegården, er for familier med børn i alle aldre, og her tilbydes børneaktiviteter efter en fælles rundvisning. På rundvisningsgårdene, Mejltangegaard og Pilegård, er der guidet rundtur i en moderne svinestald, og dette besøg henvender sig til familier med lidt større børn, som har mod på at lytte og lære.

Djurslandgårdens folder kan findes på udvalgte steder på Djursland, men den kan også hentes som pdf på Djursland Landboforenings hjemmeside. I folderen er en trykt kalender, hvor I kan finde den gård og dato, som passer jer bedst. Alle datoer kan også findes på www.landboforening.dk/arrangementer