Efteråret og vinteren har været ekstraordinær mild og tør, og vækstsæsonen i marken er i gang. Derfor inviterer Landbo Limfjord til planteavlsmøde, hvor der vil være fokus på opstart af vækstsæson 2019, skriver Landbo Limfjord i en pressemeddelelse.

For landmanden er foråret en vigtig og travl tid i marken. Vintersæden skal startes op efter vinteren, og her er vigtig at have den rigtige strategi for gødskning, ukrudtsbekæmpelse, svampebekæmpelse, og vækstregulering med mere. Strategien skal tilpasses årets vækstsæson og de enkelte marker, så der er mange faktorer, der bør medtages i beslutningerne. Derudover skal strategien for forårssåede marker også tilpasses den nyeste viden om gødning, kemi, efterafgrøder og så videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På mødet kommer vi rundt om rigtig mange emner, og mange forhold er i år anderledes end sidste år. Vintersæden har en helt anden udvikling end sidste år på nuværende tidspunkt, og samtidig er vejrudsigten anderledes, og når vi samtidig har fået mange ændringer på godkendelse og doseringer, er der rigtig mange spændende ændringer til den kommende sæson, fortæller Sven Erik Pinstrup, der er planteavlskonsulent hos Landbo Limfjord.

Konsulenter fra Landbo Limfjord vil på mødet tage fat på sæsonens udfordringer og give en opdatering om nyhederne inden for planteavlsområdet.

Sven Erik Pinstrup fortæller videre, at det er vigtigt hele tiden at have økonomien for øjet, når man planlægger sit markarbejde. Landmanden skal have penge ud af det, som han laver, så derfor er det blandt andet vigtigt at gøde afgrøderne optimalt med de nye normer. Samtidig kigger man på, hvordan de nye kvoter udnyttes bedst, og man skal være opmærksom på valg af den bedste strategi for vækstregulering i for eksempel rapsen.

Ifølge Landbo Limfjord er der en tydelig sammenhæng mellem det, der foregår under jorden, og det udbytte, som landmanden henter på sine marker. Valg af markstrategi er vigtig og skal overvejes meget nøje. På mødet kigges på, hvordan landmanden laver efterafgrøder, der lykkes. Og hvorfor efterafgrøderne er så vigtige - og landmanden får fuld effekt af sine anstrengelser.

- Vi håber på, at kunne klæde landmanden på, så han kan vælge den bedste strategi for ham og komme godt i gang med markarbejdet, tilføjer Sven Erik og slutter af med at fortælle, at alle er velkomne til mødet, der også er et opstartsmøde for plante-ERFA-grupperne.