Meningen om obligatorisk praktik kommer fra Uddannelsesudvalget på Dalum Landbrugsskole, der som modsvar til landbrugselevernes faldende interesse for arbejdet med grise har etableret et nyt svinepraktikkorps, skriver Dalum Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

- Alle, der viser interesse for vores erhverv, skal inviteres ud og se, hvad det er, vi har at byde på. Derfor har vi kontaktet vores kolleger og spurgt: Har du ikke lyst til at være med til at præsentere vores erhverv over for de unge mennesker fra landbrugsskolerne? siger Dorte Himmelstrup, som er formand for Uddannelsesudvalget på Dalum Landbrugsskole og svineproducent på Sydfyn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foreløbig har 15 fynske svineproducenter sagt ja til at agere udstillingsvindue for dansk svineproduktion, og allerede i løbet af foråret vil de første 56 grundforløbselever fra Dalum Landbrugsskole blive tilbudt et praktikbesøg hos én af praktikværterne.

- Jeg forventer jo ikke, at alle skal vælge svineerhvervet, men jeg vil gerne have lov til at præsentere vores erhverv. Jeg synes, vi har et spændende erhverv med nogle fantastiske arbejdspladser, hvor der er rigtig mange karrieremuligheder, siger Dorte Himmelstrup.

Det nye initiativ hilses velkommen af uddannelseschef Eric Wanscher fra Dalum Landbrugsskole.

- Det er rigtig godt, at branchen åbner op og inviterer indenfor. Landbruget har virkelig meget at byde på, og som skole har vi en forpligtelse til at vise mest muligt frem, så eleverne kan træffe et kvalificeret karrierevalg. Jeg er derfor rigtig godt tilfreds med det nye initiativ, som jeg er sikker på, at både vi og eleverne vil få stor glæde af, udtaler Eric Wanscher i pressemeddelelsen.

På landsplan faldt antallet af landbrugselever (2. hovedforløb) med speciale i svineproduktion fra 160 elever i 2017 til 93 elever i 2018, hvilket svarer til et fald på 42 procent.