180 besøgende fik en inspirerende oplevelse ved Rens Mark, da Lars og Tanja Walz Jensen åbnede stalddørene for et bedriftsbesøg arrangeret sammen med LandboSyd.

Lars Walz Jensen fortalte om familiens arbejde med at løfte resultaterne for en traditionel mælkeproduktion med 177 årskøer. Desuden bød aftenen på emner som likviditet og logistik ved cheføkonom Heinrich Frank Lüllau, LandboSyd. Han tog udgangspunkt i, at investeringer på ejendommen overvejes nøje, og at påpasselighed er en del af økonomistyringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også LandboSyds kvægchef Thorkild Moos var med og præsenterede LandboSyds nye kvægrådgiver, Peter Leth Henriksen, som kender ejendommen på Rens Mark godt. Sammen med Lars Walz Jensen belyste de nogle af de tiltag, som har løftet og skal løfte ydelsen. Det gælder bl.a. tre gange malkning, som praktiseres i dag, samt sæsonkælvning, som bliver en del af strategien på bedriften.

Vil være de bedste

Lars Walz Jensen fortalte om det at ville være den bedste og om at være konkurrencemenneske med mere mælk som målet.

I dag er ydelsen i gennemsnit cirka 12.200 kg mælk med en fremgang på ca. 1000 kg mælk pr. år de seneste tre år.

Ambitionen om at nå op på 14.000-15.000 kg mælk inden for 4-5 år blev omtalt, og både Lars Walz Jensen og kvægrådgiver Peter Leth Henriksen mente, at de vil op i toppen af, hvad en ko kan præstere.

Begejstring for køerne

Systematik er et nøgleord i det daglige arbejde med køerne ? det har Lars Walz Jensen taget med sig fra sin tid som svineproducent. På et spørgsmål om, hvorvidt det er bedre at arbejde med køer end med grisene, blev der svaret klart ja. Lars Walz Jensen begejstring for arbejdet med køerne og livet på bedriften skinnede tydeligt igennem, og de mange besøgende oplevede landmandskabet som livsstil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Familie og en samlet indsats

Under bedriftsbesøget fortalte Lars Walz Jensen også om vigtigheden af at være et makkerpar og stå sammen, som han og hustruen Tanja altid har gjort. Ejendommen er et familieprojekt, hvor også aflevering af børn i skolen i Løgumkloster indgår i planlægningen af bedriftens faste rutiner. Hverdagen skal fungere, og det gør den for familien med seks børn på gården ved Rens Mark.