Lyt til artiklen:

Europæisk landmandsdemonstration er udsat på grund af corona

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Efter planen skulle der den 13. og 14. december afholdes en stor demonstration i Bruxelles, hvor landmænd fra flere europæiske lande ville vise utilfredsheden med EU's planer om Farm to Fork, Green Deal, og hele CAP-reformen.

Det er hollandske Farmers Defence Force, der har planlagt demonstrationen i samarbejde med en række organisationer, blandt andet EMB - den europæiske samarbejdsorganisation for mælkeproducentforeninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men på grund af stigningen i coronasmitte er demonstrationen blevet udsat. Det fortæller Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, der er medlem af EMB.

- Øjeblikkets galoperende smittespredning har sat en stopper for interessen, og derfor er de deltagende organisationer blevet enige om at udskyde demonstrationen og bruge mellemtiden til at forsøge et direkte pres på politikerne. Ønsket om at blive hørt, inden CAP-reformen bliver rullet ud i detaljer, er stadig brændende, og planerne er blot sat på pause, skriver LDM.

- Vi ved, at danske landmænd ikke griber til demonstration, før bægeret løber over af frustrationer. Sådan er det også længere sydpå, deres bæger er måske bare lidt mindre. Vi ved også, at her i landet er den offentlige holdning blevet, at man i hvert fald ikke skal have noget ud af at demonstrere. Men den holdning gælder ikke i Sydtyskland, Holland, Belgien, Frankrig og hele det bælte, siger LDM's formand Kjartan Poulsen.

- Man må respektere, at mennesker bruger de metoder, som virker. Hvis politikerne vil behandle henvendelser og krav seriøst, som vi heldigvis er vant til i Danmark, så kan vi mødes om det på den måde. Hvis der skal en demonstration til at få dem ud af kontorerne, så må man gøre det på den måde.

Det er endnu uvist, hvornår demonstrationen i stedet vil finde sted.