Denne vinter deltager rigtig mange landmænd i opfølgende sprøjtekurser for at autorisere sig selv til at kunne sprøjte - og dermed også få tilladelse til at købe bekæmpelsesmidler.

De fleste kurser er generelle med det samme indhold til alle. Men her anbefaler sprøjteekspert, Hans Thostrup fra LMO, at målrette kurserne efter gruppen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksempelvis afholder sprøjteeksperten et kursus sammen med danske Danfoil, da denne sprøjte skiller sig ud, sammenlignet med de øvrige på markedet:

- Danfoil har en anderledes måde at frembringe dråber på, og chaufføreren har ikke behov for at sidde og høre på dyser og dyseteknologi. Danfoil er også blevet godkendt til både at kunne sprøjte med Boxer og kørsel til vandlø, fortæller Hans Thostrup.

Målrettet juletræer

Ifølge Hans Thostrup er der desuden også behov for kurser, som er specifikt tilrettet juletræer:

- Den gruppe har ikke behov for at sidde og høre en masse om hvede og majssygdomme. Derfor har vi i samarbejde med med Kenneth Klausen fra Danske juletræer lavet et kursus, som udelukkende har fokus på juletræer, fortæller Hans Thostrup, som afholder disse kurser i Horsens og Viborg.

Også for deltidsbruget

Det grundlæggende sprøjtecertifikat kursus, kræver normalt ti hverdage på skolebænk. Men Hans Thostrup har planlagt et fem dages kursus på skolebænk og resten hjemme med opgaver:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det gør vi for også at kunne tilgodese deltidslandmænd, der har svært ved at rykke mange dage ud af kalenderen. På denne måde er kurset mindre tidskrævende, fordi mange af opgaverne kan laves derhjemme, understreger LMOs sprøjteekspert.

Dette kursus foregår to fredage og lørdage og en hverdag imellem - resten foregår hjemme med en masse opgaver.