?For at sikre kendskab til hygiejne, herunder hygiejne om husdyr-MRSA, skal folk, som arbejder med levende grise, nu tage et e-hygiejnekursus. Det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Kurset giver blandt andet viden om, hvad man skal gøre for at forebygge, så bakterier og andre smitstoffer ikke kommer ud af stalden. Hygiejnekurset indføres som led i MRSA-handlingsplanen, som blev aftalt i april 2015 af alle daværende partier i Folketinget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kurset er fra 1. januar obligatorisk for de ejere og ansatte i svinebesætninger, transportvirksomheder, på samlesteder eller på slagterier, som håndterer levende grise. Det forventes, at ca. 10.000 personer skal gennemføre kurset i 1. kvartal 2018.

Udover at give viden om husdyr-MRSA skal kurset også være med til generelt at øge bevidstheden om smittespredning for at forebygge resistensproblemer.

Kurset er gratis og kan findes på Statens Serum Instituts hjemmeside.