Phil Hogan, EU-kommissær for landbrug, besøgte søndag landmand Jens Gammelgaard ved Odder. Kommissæren var inviteret af Landbrug & Fødevarer til at se en moderne dansk svineproduktion. Her skulle han høre om de aktuelle praktiske udfordringer og hvad man som landmand ønsker sig af EU.

Besøget foregik på bedriften Lunden, der rummer et moderne soanlæg med plads til 1180 søer. Jens Gammelgaard og nogle af hans medarbejdere viste rundt. Med på staldbesøget var også repræsentanter for Landbrug & Fødevarer, blandt andet formand Martin Merrild og viceformand Lars Hvidtfeldt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jens Gammelgaard, der er formand for Landboforeningen Odder-Skanderborg, brugte lejligheden til at rejse en række problemstillinger for Phil Hogan.

- Kommissæren er helt tydeligt meget interesseret i sit område og var meget lyttende. Han gav udtryk for at være meget imponeret af vores anlæg. Jeg spurgte ham blandt andet om miljølovgivningen og om vores landbrugspakke, der jo tilsyneladende er i søgelyset i EU. Det er selvfølgeligt ikke noget, han som landbrugskommissær kan svare på, men jeg synes det er vigtigt at få sat det på hans dagsorden, siger Jens Gammelgaard.

Mere konkret var Hogan omkring en frihandelsaftale med Japan.

- Jeg fortalte ham om, hvor ekstremt vigtigt det er, at vi får aftalen på plads. Der ligger en masse muligheder for landbrugseksporten, særligt svin, derude. Han kunne heldigvis fortælle, at aftalen er i en god proces og forventes at komme i hus, hvilket selvfølgelig er meget positivt.

Efter rundvisningen mødtes Phil Hogan og hans stab med Landbrug & Fødevarers formandskab og en gruppe faglige medarbejdere til en drøftelse af de aktuelle problemstillinger i dansk landbrug.