Torsdag den 2. juli kom EU-Domstolen med en afgørelse i den såkaldte Demmer-sag. EU-Domstolen afgjorde, at der under visse betingelser godt kan udbetales landbrugsstøtte for arealer i lufthavne som eksempelvis sikkerhedszoner.

EU-domstolen går dermed imod de klare retningslinjer for landbrugsstøtte, som EU-Kommissionen tidligere har pålagt Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afgørelsen fra domstolen indebærer muligvis, at flere landmænd, som ellers har fået afslag på landbrugsstøtte for arealer, der også har anden anvendelse end landbrug, vil have krav på landbrugsstøtte. Vi undersøger i øjeblikket hvilke sager, det drejer sig om.

NaturErhvervsstyrelsen har valgt at suspendere forældelsesfristen i sager, der skal genoptages på baggrund af EU-Domstolens afgørelse i den såkaldte Demmer-sag. Det betyder, at ingen af de sager, som dommen har betydning for, bliver forældede, imens NaturErhvervsstyrelsen undersøger dommens betydning for andre sager om landbrugsstøtte.

Suspenderingen af forældelsesfristen gælder fra den 2. juli 2015. NaturErhvervsstyrelsen kan endnu ikke sige, hvor længe den gælder, men den ophører først tre måneder efter, at NaturErhvervsstyrelsen har oplyst om dette på styrelsens hjemmeside.