Abonnementsartikel

Mælkeforbruget er faldende, og det går hårdest ud over discount-mælken.

En familie på fem kan nøjes med en enkelt karton mælk om dagen i gennemsnit, hvis man ser på tallene over forbruget af drikkemælk i Danmark.

Tallene fra Arla viser, at forbruget af konsummælk i Danmark faldt fra 410.000 ton til 402.000 ton fra 2013 til 2014, det skriver branchebladet Mejeri. Det giver lige knap to deciliter mælk pr. dag til alle indbyggere i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Discount-mælken oplever den største tilbagegang, og i 2014 blev der solgt knap tre procent mindre discount-mælk end året før.

Hos Arla ser man det som et alvorligt problem, at danskerne drikker mindre mælk.

- Mælk udgør over halvdelen af vores salg i Danmark rent volumenmæssigt. Derfor er det alvorligt, når forbruget falder med to procent. Især fordi det også faldt i 2013, siger Jakob Knudsen, marketingdirektør i Arla Foods til Mejeri.

I løbet af de første 10 uger af 2015 har premium-mælken, som dækker over økologisk mælk samt konventionel mælk i mejeriernes egne mærker, fået bedre tag i danskerne. For første gang i flere år bliver der solgt mere premium-mælk end discount-mælk. Helt konkret står premium-mælken for 52 procent af den solgte mælk indtil videre i 2015.