Lyt til artiklen:

Debat: Min fars mælk

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Kære politikere.

Jeg er en pige, som går i 9. klasse. Jeg har boet på landet hele mit liv. Jeg er vokset op med dyr og elsker det. Jeg har hjulpet i stalden, siden jeg var helt lille. Jeg har haft diverse kælekøer, som altid har heddet Karla. Jeg har hjulpet de tidlige morgener i stalden, fordi jeg synes, det har været så hyggeligt at se dyrene vågne op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg ved, at min far sørger for, at vores køer har det bedst muligt. For det er jo dem og deres mælk, vi skal leve af.

Mange af jer har så travlt med at se det negative ved landbruget. Hvorfor ikke se alt det positive. Vi har sået vilde blomster langs vores marker for at give plads til insekter. Vi har været med til at holde Åbent Landbrug, så folk udefra kunne få lov til at opleve et landbrug. Vi er besøgsgård for dagplejere, børnehaver og skoleklasser.

Så meget har Svarer-udvalget kostet

Se også:

Så meget har Svarer-udvalget kostet

I sidder lige nu og forhandler en CO2 afgift til landbruget, og jeg kan godt forstå, at det er nødvendigt, men I skal vælge det rigtige og ikke det, der ser bedst ud på papiret.

Hvis I vælger det, der ser godt ud på papiret, kommer de næste generationer ikke til at opleve det, som jeg har oplevet ved at bo på landet.

De kommer ikke til at lære de små kalve at drikke mælk eller opleve dem blive store, stærke malkekøer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De kommer ikke til at opleve de forskellige årstider, der hænger sammen med et landbrug. Foråret, hvor der er travlt med at blive sået. Sommeren, hvor alting gror. Efteråret, hvor der bliver høstet. Og vinteren, hvor dyrene får glæde af årets udbytte.

Danske køer på Emiraternes første økologiske mælkebedrift

Se også:

Danske køer på Emiraternes første økologiske mælkebedrift

De kommer ikke til at opleve smagen af dansk mælk og alt det, der ligger bag.

Så kære politikere, når I overvejer en CO2-afgift, vil I så ikke sørge for, at de næste generationer kan få lov at smage min fars mælk, der kommer fra danske køer - ligesom jeg har gjort i min barndom.