Arla modtager Kong Frederik den Niendes Hæderspris for "fortjenstfuld indsats for dansk eksport", som overrækkes af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik torsdag eftermiddag.

- Det er en ære at blive anerkendt med en så traditionsrig eksportpris som denne. Det er en hæder, som både vores andelshavere og medarbejdere kan være stolte af. I Arla ser vi ikke længere os selv som et rent dansk selskab, da vi i dag ejes af landmænd i seks lande i Nordeuropa, men vores mangeårige rødder i Danmark er stærke og derfor betyder en pris som denne meget for os, siger Executive Vice President Finn Hansen, som er ansvarlig for Arlas internationale forretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arla er en blandt fem virksomheder, der modtager prisen i år.

- Hvert fjerde danske job afhænger af Danmarks eksport, så det er rigtig godt nyt, når danske virksomheder klarer sig godt ude i verden. Virksomhederne har fortjent den hæder, det er at modtage eksportprisen. De har alle gjort det bemærkelsesværdigt godt på eksportmarkederne og har formået at øge deres samlede eksport, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

I løbet af de seneste fem år er Arlas samlede omsætning vokset med 25 milliarder kroner på verdensplan.

Det er især markeder som Mellemøsten, Storbritannien, Tyskland, Rusland og Kina, der aftager dansk-producerede mejeriprodukter fra Arla, men en række nye eksportmarkeder i Sydøstasien og Afrika byder sig til i de kommende år.