Abonnementsartikel

Tobico A/S i Skjern har udviklet sig fra bilsalg og import på en lokal ejendom til en stor maskinhandel med full-line forhandling af New Holland.

Direktør Jan Tobiasen, maskinforretningen Tobico i Skjern, tænker kun over sit svar i et par sekunder, da han bliver stillet spørgsmålet: "Hvad mener I selv, at I er bedst til her hos Tobico i Skjern?"

- Vores service er i top, og det skal den være. Og så er vi gode til at finde de produkter, som landmænd og entreprenører mangler, siger Jan Tobiasen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det at finde de rette varer til kunderne har fulgt virksomheden som en rød tråd, siden Jan Tobiasen for år tilbage lagde ud med bilsalg og import af maskiner på en ejendom i Finderup nær Skjern. Og i dag er han direktør for en strømlinet virksomhed med 28 ansatte, heraf de 14 på værkstedet i de venlige bygninger på Industrivej i Skjern, en lokalitet, som tidligere har været John Deere forhandling, og som Tobico overtog i 2008 - hvor man samtidig byggede 1.400 kvadratmeter til og satte fem servicevogne i sving.

- Men faktisk kunne vi godt bruge mere plads, siger Jan Tobiasen, der dog ikke har planer om udvidelser lige nu.

Tobico, som tidligere har haft Case på programmet, fik i december sidste år forhandlingen af New Holland - og vel at mærke hele pakken med både landbrugsmaskiner og entreprenørmaskiner. Ud Over New Holland nævner Jan Tobiasen Kverneland og det omfattende ATV-program fra Polaris som virksomhedens store og vigtigste mærker.

Skal være dygtige

Tobico's distrikt går fra Skjern ud mod Spjald, Grindsted, Varde og Ringkøbing.

- Vi har en god position her i vores distrikt. Og når det gælder Polaris, som vi er importør for, er distriktet jo hele landet, siger Jan Tobiasen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Direktøren gør sig også tanker om både landmændenes og maskinhandlernes fremtid i Danmark.

- Vi ved, at der bliver færre og færre landmænd, og det betyder, at også antallet af maskinhandlere vil blive reduceret, siger Jan Tobiasen, der generelt har konstateret, at landmændene og hele landbrugserhvervet har ændret sig i løbet af de seneste årtier.

- Landmændene i dag ved godt, hvad de vil have. De er blevet meget mere professionelle, og det stiller også krav til os - blandt andet skal vi holde os meget opdaterede inden for diverse kurser, siger Jan Tobiasen.

- Landmændene er rigtig dygtige i dag, tilføjer han

Godt samspil

Jan Tobiasen begyndte oprindeligt i 1997 med at handle med biler fra en ejendom i Finderup nær Skjern. Inden længe blev det udvidet til en større importvirksomhed med primært ATV'ere, som dengang var nye på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I 2003 tog salget for alvor fart, og det år ansatte vi de første fem medarbejdere, samtidig med at vi byggede om og byggede til. Tre år efter gik det igen stærkt, nu også med salget af Thaler minilæssere og Polaris ATV´er. Og medarbejder-staben blev igen udvidet, siger Jan Tobiasen.

- I 2008 blev de eksisterende lokaler for trange, og ideen om at flytte firmaet og udvide vores produktsortiment opstod. Det resulterede i, at vi købte og overtog det gamle maskincenter på Industrivej i Skjern. Vi valgte at ombygge og udvide vores nye domicil en del, så vi i dag har lyse lokaler med maskinudstilling, butik, lager og værksted, siger Jan Tobiasen.

Tobico er i dag leverandør til både landbruget, have & park samt entreprenørbranchen. Navnet Tobico står for

"Tobiasen & Compagni".

- Det sidste - det med "Compagni" - er vigtigt. Vi tror på, at ting kun kan lykkedes ved et godt samspil, siger Jan Tobiasen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tobico A/S

Industrivej 13

6900 Skjern

Tlf. 97 36 10 20

Web: www.tobico.dk