Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har i forhold til sidste år femdbolet den portion penge, der skal bruges på stalde, hvor søer kan gå fri i farestier. Ministeren sætter 50 millioner kroner af til investeringer i moderne stalde, som skal give ca. 30.000 søer større frihed og bedre velfærd.

I en pressemeddelelse siger Dan Jørgensen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Søer skal ikke stå fastspændt bag tremmer. Det er et fælles mål, som erhvervs- og dyrevelfærdsorganisationer lagde grundstenene til ved svinetopmødet for få uger siden. Med de mange nye penge tager vi det første skridt mod det fælles mål - at alle søer på sigt skal gå fri.

Der vil kunne søges om tilskud til farestalde fra starten af august 2014. Tilskud til farestalde kommer fra miljøteknologi-ordningen.

- Vi har en stor svineproduktion i Danmark. Det er godt for vores økonomi, men det stiller også nogle etiske krav. Vi skal simpelthen gøre det bedre. Med dette tiltag adresserer vi et af de vigtigste dyrevelfærdsmæssige problemer i dag.

- En indsats for bedre dyrevelfærd skal gå hånd i hånd med hensyn til erhvervets konkurrenceevne. Derfor er der her valgt positive incitamenter der belønner dem der går videre end lovgivningen tilsiger, siger Dan Jørgensen.