Den runde hal B i Messcenter Herning var onsdag aften indrettet til cirka 1.500 personer, og alle de centrale stole var besat med andelshavere og deres familiemedlemmer samt finansfolk, konsulenter, pressefolk og andre.

Stemningen var intens, og det var da også en synligt spændt bestyrelsesformand, Åke Hantoft, som bøde de mange mennesker velkommen til aftenens møde, hvor Arlas topfolk havde forberedt nogle indlæg, der forklarede og forsvarede den aktuelle mælkepris, som er en del af forklaringen på den svigtende økonomi, som aktuelt har ramt mælkeproducenterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle indlæggene var med et verdensmarkedsperspektiv, og det blev flere gange slået fast, at det er udbuddet på verdensmarkedet, der betyder noget for mælkeprisen i højere grad end efterspørgslen.

De mange analyser af de internationale forhold fik en tilhører på en af de bageste rækker til at råbe: "Vi er i Danmark", mens Thomas Carstensen, direktør for salg af industriprodukter, gennemgik forholdene. Han svarede straks tilbage, at det skulle han nok komme tilbage til, fordi der er sammenhæng mellem de internationale forhold og prisdannelsen i Danmark.

Den sammenhæng blev dog kun indikrekte berørt, da Thomas Carstensen kom med sine forudsigelser til, hvornår mælkeprisen kan forventes at blive bedre, og det var helt på linje med den forudsigelse om en forbedring i fjerde kvartal 2012 eller i første kvartal 2013.