Abonnementsartikel

Arla Foods droppede at kunne tjene penge på det kalorielette sødemiddel tagatose, men nu satser en belgisk konkurrent på at markedsføre det i Nord- og Sydamerika.

Det belgiske firma Nutrilab NV satser stort på at markedsføre tagatose i Nord- og Sydamerika, seks år efter at mejerigiganten Arla Fodds droppede produktet, fordi Arla mente, at det ikke var rentabelt. Det skriver foodnavigator-usa.com.

D-tagatose er næsten lige så sødt som sukker og har en lignende smag. Det indeholder kun 1,5 kalorier pr. gram mod 4,0 kalorier pr gram i sukker, og det hæver ikke blodsukkeret og er derfor velegnet til diabetikere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det blev i 2002 produceret af Arla Foods og Nordzucker. I 2006 opgav selskaberne imidlertid at få en forretning ud af det. 

Nu har Nutrilab NV etableret en fabrik nær Rom i Italien, der skal producere 10.000 ton tagatose. Den belgiske virksomhed er overbevist om, at den kan opnå succes i modsætning til Arla.

- Arla forsøgte at skabe et marked oppefra og ned - altså ved at overbevise de store producenter om at udvikle produkter og tage det med på markedet. Det virkede aldrig. Vi vil skabe et marked nedefra og op. Det gør vi ved at producere et forbrugerprodukt, der kommer direkte ud på hylderne, så forbrugerne lærer produktet at kende, fortæller Dr. Christian Vastenavond fra Nutrilab NV til foodnavigator-ua.com.