Abonnementsartikel

Det lykkedes Claas og Horsch at sætte verdensrekord i såning af majs på et døgn.

Under temaet "24 timer - 24 rækker med præcision" har Horsch og Claas i fællesskab sat en rekord i tilsået majsareal på et døgn. Hele 448,29 hektar stod arealtælleren på, da de 24 timer var gået. 

Rekorden kom i hus med en 18 meter bred 24 rækkers Horsch Maestro 24 SW-majssåmaskine efterspændt en Claas Xerion 5000 traktor. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Rekordforsøget foregik i Rusland. Målet var at så med en hastighed på 15 km/t uden at gå på kompromis med variationskoefficienten.

Der blev også placeret gødning med den 24 rækkers store Maestro. 105 kg gødning pr. hektar blev placeret. Maestro 24 SW rummer 7.000 liter gødning plus 2.000 liter majsfrø i såvognen med central påfyldning af gødning og majsfrø. Hver påfyldning med frø og gødning rakte til godt 50 hektar under rekordforsøget.

Pitstop på fem-syv minutter

En lastbil med påbygget gødningstank med fyldesnegl samt majsfrø i storsække påfyldt med en Claas Scorpion 7040 teleskoplæsser sikrede en fyldetid af Maestroen på kun fem-syv minutter.

Kravet til en høj præcision i såningen var på forhånd en absolut forudsætning fra den russiske landmand, som stillede marker til rådighed til projektet.

Der blev sået med en gennemsnitshastighed på 14,7 kilometer i timen med 88.000 frø pr. hektar, Målet med såkvaliteten blev overholdt ved den høje og effektive arbejdshastighed og kontrolleret af uvildigt personale. Under rekordforsøget blev alle data og informationer lagret og overvåget med Claas Telematics.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dieselforbruget var kun 3,17 liter pr. hektar. Der blev tilsået 18.6 hektar i timen i gennemsnit.