Lyt til artiklen:

Jejsing Maskinstation er gået i gang med majssåningen

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Abonnementsartikel

Selvom det endnu er tidligt på året, er Jejsing Maskinstation gået i gang med at så majs i det sønderjyske.

Umiddelbart kunne man tænke, at der stadig skulle gå lidt tid, før man skulle begynde at så majs. Men ved Bylderup-Bov er Jejsing Maskinstation kørt i marken og har påbegyndt såningsarbejdet.

- Vi er lige begyndt i dag, meddeler Christopher Scholes, indehaver af Jejsing Maskinstation.

At det skulle være for tidligt at begynde at så majs synes ikke at være sagen ifølge Christopher Scholes.

- Det er noget ganske let sandjord, så det har nemmere ved at blive varmet op. Såbedet er rigtig godt. Man skal kun have det øverste lag af, så ligger der fugt, fortæller han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Jordtemperaturen på marken skulle ligge på de ni grader.

Det tyder altså på gode jordforhold til såningsarbejdet. I forhold til dagens opgave har kunden også haft et konkret ønske til, hvor dybt der skal sås.

- Kunden vil gerne have, at vi sår det så højt som muligt. Normalt sår vi majsen ned i fem centimeters dybde, men her sår vi dem i tre centimeter. Det gjorde vi også sidste år, og det fungerede ganske fint, fastslår han.

Christopher Scholes fortæller, at dagens opgave er den første i forhold til majssåning. Her venter først 70 hektar og så yderligere 20 hektar, der lige skal harves først.

Han regner med, at de fleste hektar bliver sået i dag, mens der vil være en lille rest i morgen.

Udover at komme i gang med såningen af majs, kan Christopher Scholes glæde sig over, at det er gået ganske fornuftigt med den nye John Deere 6250R, han har taget i brug til denne sæson.

- Det er ganske udmærket. Command Pro-håndtaget er en absolut fornøjelse at køre med.