Den netop åbnede fabrik i byen Findlay, Ohio er 8,200 kvadratmeter og har kapacitet til 20 ansatte. Hamlet Protein har købt fabrikken af en anden virksomhed, der ikke har haft råd til at sætte gang i produktionen under krisen. Det skriver pigprogress.net.

- Vi er meget stolte over, at vi har kunnet købe og sætte fabrikken i gang inden for et år, siger Søren Munch, som er administrerende direktør i den danske fodervirksomhed, til pigprogress.net.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er fremgang i den nordlige del af USA, der har fået Hamlet Protein til at udvide med en ny fabrik.

- Som vi ser det, er USA et modent svinemarked. Særligt i markedet for smågrisefoder er specialproducerede soja-blandinger en voksende niche. Det ser ud til, at det amerikanske marked sætter pris på vores værdibidrag: Bedre fodereffektivitet og større dyresundhed, siger Søren Munch.

Åbningen af fabrikken tiltrak stor opmærksomhed, da både Ohios guvernør, John R. Kasich, den danske ambassadør i USA, Peter Taksøe-Jensen, Findlays borgmester, Lydia Mihalik, repræsentant for Ohio State Robert Sprague og kommissær fra Hancock County, Ed Ingold, var med til at klippe snoren.