Sprøjtegifte skal forbydes, hvis man gentagne gange finder alvorlige mængder af dem i drikkevandet.

Sådan lyder det nu fra rød blok, efter at TVAvisen søndag aften afslørede, at en række drikkevandsboringer indeholder dobbelt så meget af det giftige sprøjtemiddel, bentazon, som tilladt. Det skriver dr.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man kan være sikker på, at alle fire røde oppositionspartier mener, at bentazon skal forbydes. Og vi mener, at ministeren nøler i den her sag, siger Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, til dr.dk. 

Fortidens overforbrug

Hun skyder dermed på miljøminister Karen Ellemann. For sagen om det forurenede drikkevand var også oppe for omkring et år siden. Her lovede Karen Ellemann, at hun vil kigge nærmere på bentazon-forureningen.

Miljøstyrelsens konklusion blev, at den nuværende forurening skyldes mange år gammel brug af bentazon. Reglerne blev strammet i 1995, og den stramning er altså nok til at sikre mod fremtidig forurening, siger miljøministeren.

- Det vi ser nu. De fund vi gør. De skyldes fortidens forbrug. Fortidens overforbrug, siger Karen Ellemann til dr.dk.

Karen Ellemann insisterer derfor på, at det først bliver undersøgt om forureningen, der nu er blevet opdaget, er forårsaget af et gammel overforbrug eller af nutidens brug.