Abonnementsartikel

Skånemejerierne vil ikke have, at de svenske konkurrencemyndigheder godkender Arla/Milko-fusionen hurtigt og uden forbehold

Skånemejerierne har skrevet til Konkurenceverkett og advaret mod at tage for hurtig en beslutning om fusionen mellem Arla Foods og Milko. Det skriver atl.nu.

Det sker, efter at formanden for den svenske landbrugsorganisation LRF, Helena Jonsson, har bedt Konkurrenceverkett om en hurtig afgørelse for at redde arbejdspladser i det kriseramte andelsmejeri Milko.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Fusionen vil få store negative konsekvenser for konkurrencen, skriver Skånemejerierne til Konkurrenceverkett.

Skånemejeriernes argument går på, at Milko er Arlas eneste store konkurrent i øjeblikket, og at de mindre mejerier efter opkøbet af Milko vil komme under yderligere pres.

- Hvis fusionen godkendes uden forpligtelser, vil der ske en enorm og uigenkaldelig ændring af konkurrenceforholdene på det svenske mejerimarked, som umiddelbart kommer til at styrke Arlas dominans samt lede til højere priser og smallere produktudbud, skriver Skånemejerierne til Konkurrenceverkett.

Skånemejerierne foreslår, at fusionen kan godkendes under visse vilkår, som foreksempel at mejerigiganten forpligter sig til at sælge overskudsmælk til de øvrige mejeriforeninger.