Det nordjyske slagteri Tican får nye muligheder for udvidelser med den nye lokalplan i Thisted. Det skriver nordjyske.dk.

- Det er rigtig, rigtig dejligt, siger Torben Z. Kock, produktionsdirektør i Tican, om miljø- og teknikudvalgets foreløbige ja til en ny lokalplan for Thisted-slagteriet. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lokalplanen giver mulighed for udvidelser i begge ender af slagteriets nuværende bygningskompleks - samt på en 5000 kvadratmeter stor opfyldning i hjørnet af havnebassinet. 

Slagteriet har dog inden konkrete planer om at udvide. Derimod vil man gerne hegne virksomheden ind, ligesom det er planen at etablere et nyt areal til grisetransporter og andre lastbiler i den østlige ende af Strandvejen. Dette anlæg håber man at kunne gennemføre inden for de kommende tre-fire år - og gerne hurtigere ifølge Torben Z. Kock. 

Udvidelser nødvendige

- Lokalplanen skal, efter at den har været en tur i byrådet, til offentlig høring i otte uger, inden den kan endeligt vedtages. Hvis politikerne i sidste ende siger ja, vil det sikre slagteriets muligheder for at ekspandere - og dermed en overlevelse på lang sigt, siger Torben Z. Kock. 

Det er nødvendigt med udvidelsesmuligheder, også selv om slagteriet ikke får mange flere grise til slagtning.

- Fremtiden ligger måske i mere forædlede varer, som leveres direkte til foreksempel en enkelt supermarkedskæde. Det betyder mere håndtering og dermed et større pladsbehov, påpeger produktionsdirektøren over for nordjyske.dk.