Selv om Agromek i 2010 er en dag kortere end sædvanligt, er der igen i år kødkvægudstilling fredag og lørdag den 3.-4. december.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det vil sige, at kødkvægkonkurrencerne fortsætter, efter at maskinerne er kørt hjem. Dansk Kødkvæg, der arrangerer udstillingen, har derfor valgt at annoncere for at undgå et voldsomt fald i besøgstallet. Desuden er der gratis entré lørdag den 4. december.

Landskonsulent i Dansk Kødkvæg, Jørgen Skov Nielsen, erkender dog, at situationen ikke er optimal.

- Vi håber, at folk tager afsted alligevel. Men det er klart, at det kan gå ud over besøgstallet, siger han.

Mange fritidslandmænd blandt kødkvægavlerne

Også blandt udstillerne er der ærgrelse at spore, over at kvægudstillingen lørdag ikke får glæde af Agromek-gæsters besøg.

- Det er lidt ærgerligt, at Agromek skærer ned. De, der er interesseret i kødkvæg, skal nok komme under alle omstændigheder, men vores vindue udadtil bliver jo mindre, siger Jens Peder Søe, der gennem flere år har udstillet dyr fra besætningen Slyk's Polled Hereford.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg foreslog over for arbejdsudvalget i Herefordforeningen, at torsdag-fredag ville være bedre, så det fulgtes ad med Agromek, men der var flertal i udvalget for at holde fast ved fredag-lørdag. Det skyldes, at der er mange fritidslandmænd, der er kødkvægavlere, og derfor passer det dem bedre op til weekenden, siger Jens Peder Søe.

2011 - helt uden Agromek

Og det var ikke blot Herefordforeningen, der stemte for at holde fast ved de sædvanlige dage. Dansk Kødkvæg havde spurgt samtlige raceforeninger til råds, og der var generelt en stemning for at afholde skuet fredag-lørdag.

Mere usikkert er det til gengæld, hvad der skal ske med kvægudstillingen næste år, hvor der ikke er Agromek.

- Jeg ved endnu ikke, hvad vi gør. Vi overvejer stadig. Men jeg mener, at der er behov for en kvægudstilling, siger Jørgen Skov Nielsen.

Programmet for årets kødkvægskue kan ses på Dansk Kødkvægs hjemmeside.