Der går for lang tid fra afsløringen af en sag om vanrøgt af dyr, til der falder dom, mener Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Marlene Harpsøe. Det oplyser P4 Sjælland.

Derfor vil hun nu have Justitsminister Brian Mikkelsen til at undersøge den seneste sag om vanrøgt af får ved Havdrup mellem Køge og Roskilde. Det sker på baggrund af en artikel i BT den 6. januar 2010 om endnu en grov sag om dyremishandling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Marlene Harpsøe vil have ministeren til at forklare, hvorfor der ofte skal gå flere år, før der falder dom i sager om grov dyremishandling og vanrøgt.

Den seneste sag om vanrøgt af får blev afsløret allerede i 2009, men trods påtaler har dyremishandleren intet gjort for at forbedre dyrenes forhold. Alligevel kan der gå op til to år, før der falder dom i sagen.

DF efterlyser nu tidsfrister for sagsbehandlingstiden i dyreværnssager.

- Det er ikke første gang vi hører, at dyreværnssager bliver lagt nederst i bunken. Det er på tide at prioritere disse sager højere, og en simpel måde at gøre det på er at sikre, at der er en frist for, hvor lang sagsbehandlingstiden må være. To års sagsbehandlingstid er en evighed for de dyr, der lider, imens sagen står på, siger Marlene Harpsøe til P4 Sjælland.