"Produktion af grisekød belaster ikke klimaet mere end produktion af tomatsuppe i pulverform." Det mener Eli Gjerlaug Enger, der er forsker hos andelsselskabet Norsvin. Hun er kommet med denne lidt grafiske udtalelse i forbindelse med lancering af de nye nordiske kostråd (NNR2023), som hun kritiserer for at arbejde med tvivlsomme tal i sine klimaberegninger.

Det nordiske samarbejde om fælles kostråd (NNR) er unikt og har fundets sted siden 1980'erne. I de nyeste, opdaterede kostråd har NNR-komiteen ikke kun set på sundhedseffekterne af den mad, vi spiser, men for første gang også inkluderet madens påvirkning af miljø og klima.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.