Med en gradueret tildeling af planteværnsmidler, bruger du kun den mængde, der reelt er brug for i marken for at bekæmpe ukrudtet.

Gradueret tildeling af planteværnsmidler sikrer, at du bruger de mængder kemi, der reelt er brug for i marken for at bekæmpe ukrudtet. Du sparer på midlerne og undgår at sprøjte områder, hvor der ikke er ukrudt. Det er en gevinst både for bundlinjen og miljøet. Tildelingskortet til sprøjten er omdrejningspunktet for den graduerede tildeling, og et af værktøjerne til at udarbejde kortene er igennem programmet Næsgaard Markkort.

Optimér med et ukrudtskort

Du får en mere præcis udførelse og behandling i marken med brugen af et ukrudtskort

Per Andersen, Datalogisk

Du kan i online-versionen af programmet udarbejde et markkort med efterfølgende tildelingskort til at bruge i sprøjten. Du markerer selv i kortprogrammet - i praksis nemt som at farvelægge et stykke papir - hvor i marken du mener, der skal sprøjtes og hvor meget. Det vil sige, at du laver tildelingskortet manuelt på baggrund af din egen viden om marken og mængden af ukrudt. Du planlægger din sprøjtning på kontoret, og når du kommer i marken, styrer tildelingsfilen sprøjtningen for dig.

- Du får en mere præcis udførelse og behandling i marken med brugen af et ukrudtskort, og det giver dig helt nøjagtig information om, hvor der findes ukrudt i den pågældende mark, siger Per Andersen fra Datalogisk.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind